Rädda Ägget – så här går det till

Bilda lag och börja fundera

Ett lag skall bestå av minst tre personer. Uppåt finns ingen teoretisk gräns, men kanske en praktisk – hela laget måste ju kunna arbeta tillsammans.
Men visst kan en hel skolklass bilda ett lag. I så fall bör man utse två eller tre personer som representerar laget vid tävlingen på Chalmers. Av praktiska skäl maximerar vi antalet lag till högst två per skolklass.

Anmälan senast 10 september

Senast den 10 september vill vi veta vilken klass och skola ni kommer ifrån samt namn, telefonnummer och e-postadress till klassens kontaktperson. Vi vill också veta om ni ställer upp med ett eller två lag. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen. Ange även vilken av tävlingsdagarna, 8 eller 9 november, som  ni föredrar. När alla anmälningar inkommit kontaktar vi er med förslag på tider.

Ta med era presentationer när ni besöker Chalmers

Vi vill att du tar med era presentationer när klasserna kommer till Chalmers. Presentationerna skall innehålla en beskrivning av varje konstruktion, med en enkel bild (skiss eller foto), en beskrivning av konstruktionen och funktionen samt namn på  både lag och tävlingsbidraget. Glöm inte att att även den bästa presentationen får ett pris!
Vi hjälper dig att hänga upp presentationeerna och en utställning med alla årets beskrivningar kommer att finnas i Betonghallen Där får ni möjlighet att både se era egna och jämföra med alla andra.

Den 8 och 9 november smäller, förlåt, håller det!

Eller så krasar det! Den 8 och 9 november är det upp till bevis på Chalmers där RÄDDA ÄGGET-tävlingen hålls. Våra chalmersvärdar hjälper till vid tävlingen på MC2 och visar vägen till Betonghallen där UPPLEV TEKNIK finns. Information om tider kommer efter att vi har sett över era önskemål om önskad tävlingsdag i samband med er anmälan.

Rädda Ägget tävlingen består av tre kategorier

  • Den tekniskt smartaste lösningen
  • Den roligaste konstruktionen
  • Den bästa presentationen