FöredragKalenderNyheter

Oticon Medical – morgondagens teknik för benledningshörsel

Av 12 mars, 2019mars 15th, 2019Inga kommentarer

Presentatör: Erik Holgersson, utvecklingschef vid Oticon Medical i Göteborg

Oticon Medical erbjuder benförankrade hörselsystem och s.k. cochleaimplantat-lösningar, som tillgodoser olika behov och är särskilt utformade för att uppfylla behoven hos dem som möter de svåraste hörselutmaningarna. Tekniken för benledningshörsel har utvecklats av professor Bo Håkansson vid Chalmers i Göteborg. Han hör idag till världens ledande forskare inom detta område och tilldelades år  2017 Gustaf Dalén-medaljen för sin stora hängivenhet inom forskning, entreprenörskap och teknikutveckling genom vilken han har förbättrat livskvalitén för människor med svår hörselnedsättning.

Ljudöverföring till innerörat genom benets naturliga ledande egenskaper kringgår helt problem i hörselgången och/eller mellanörat.
Oticon Medical är ett medelstort aktiebolag med c:a 40 anställda i Göteborg, varav mer än hälften har ingenjörsbakgrund. Verksamheten består av kvalitetsarbete, marknadsföring samt forskning och utveckling. FoU- avdelningen i Göteborg med c:a 10 anställda utvecklar främst komponenter för den benförankrade hörapparaten, dels titanimplantaten och den kirurgiska utrustning som krävs för operation, dels själva motorn (vibratorn), som skapar vibrationerna. Vi får träffa Erik Holgersson, utvecklingschef vid kontoret i Göteborg.

Tycker ni att detta verkar intressant, så anmäl er till studiebesöket för att få en inblick i den nya tekniken kring benledningshörsel.

Dag:          Måndag 25 mars
Tid:           kl. 17:00- c:a 18:30
Adress:    Datavägen 37B i Askim (Sisjön)

Anmälan:  senast fredag 22 mars via formuläret nedan. OBS! Begränsat antal deltagare.

Arrangör:  Tekniska Samfundet i Göteborg, programgruppen via Robert Carlsson, tel.: 073-703 1846

Varmt välkomna!

Morgondagens teknik för benledningshörsel 25/3 kl 17.00-18.30

OBS! Begränsat antal platser - anmälan senast 22 mars.
Samtycke till lagring av personlig information
Din anmälan innebär att du samtycker till att vi får lagra din personliga information för att hålla dig uppdaterad kring detta event. Om du vill veta mer kan du läsa igenom vår integritetspolicy!

Lämna ett svar