Föredrag om Artificiell Intelligens

Datum: 2020-12-03 18:30
Plats: Digitalt via Zoom

Polytekniska går in i den digitala tidsåldern och erbjuder nu det inställda föredraget som skulle varit i samband med julbordet live digitalt via programmet Zoom.

Föredragshållare är Dr Fredrik Heintz, som är biträdande professor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet.

Artificiell Intelligens – Vad är det och Varför behöver du bry dig?
Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken.
I det här föredraget presenteras hur läget ser ut idag, hur det påverkar oss och hur vi kan dra nytta av de nya möjligheterna.

Fredrik är ordförande i Svenska AI-sällskapet, föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP), koordinator för det Europeiska AI-nätverket TAILOR (Foundations for Trustworthy AI -Integrating Learning, Optimisation and Reasoning) och medlem i EU-kommissionens High Level Expert Group on AI.

Fredriks forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system.
Han är särskilt intresserad av gränslandet mellan kunskapsrepresentation och maskininlärning.
Han är också väldigt aktiv i utbildningsfrågor där han bland annat infört begreppet datalogiskt tänkande till Sverige.
Ansvarat för utvecklingen av det nya civilingenjörsprogrammet Mjukvaruteknik.
Varit med i framtagningen av de nya läroplanerna för grundskolan där programmering ingår och nu leder han arbetet med fortbildning inom AI vid Linköpings universitet, inklusive ansvaret för Elements of AI/Grunderna i AI.
Ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

OM ZOOM
För att använda Zoom på din dator behöver du ladda ned programvaran. Detta kan göras här: https://zoom.us/support/download.

Vill du ”bara” ansluta till föredraget kan du göra det i webbläsaren genom att följa instruktionen via den länk till föredraget som kommer skickas till alla anmälda dagen innan föredraget.

Vi kommer öppna upp mötet 30 minuter innan föredraget så man kan testa sin utrustning och se att allt fungerar samtidigt som vi får lite social samvaro.

Observera att föredraget även kommer att spelas in. Om ni inte vill vara med på inspelningen skall ni stänga av er kamera i Zoom innan föredraget börjar.

Klicka här för att logga in automatiskt
Anmäl Dig snarast då deltagarantalet är begränsat.

Vänliga hälsningar

Styrelsen