Årets Teknolog

Årets Teknolog 2019

Av 27 april, 2020september 20th, 2020Inga kommentarer

Utmärkelsen Årets Teknolog 2019 går till Ella Guiladi! Ett stort grattis till hennes idoga arbete med att få föreningen, Ingenjörer utan gränser, erkänd som en del av Chalmers studentkår. När Tekniska Samfundet träffar Ella är hon upprymd och väldigt smickrad över uppvaktningen.

– Jag hade verkligen ingen aning och är överraskad och chockad och så glad! Det är en fin ära och jag blev väldigt rörd över motiveringen.

Ingenjörer utan gränser är en ideell, politisk och religiöst oberoende organisation som med hjälp av ingenjörskonst, entreprenörskap, vetenskap, projekt och samarbete strävar efter att tillsammans göra världen bättre. Lokalt på Chalmers drivs verksamheten av en ledningsgrupp som består utav engagerade studenter, en av dessa är Ella.

– Föreningen är mycket bred och når ut till många unga, yrkesverksamma och studenter. Man får möjlighet att träffa studenter från olika sektioner och som läser olika utbildningar. Det är personer som blivit mina vänner, även privat. Jag hade aldrig träffat de om jag inte engagerat mig. Det har varit en av de roligaste grejerna med Chalmers. Det är inspirerande att man blir uppmärksammad och att det man gör har uppenbarligen gett resultat.

Hur stipendiet på 10 000 kr skall användas vet hon inte än. Det är inte riktigt läge för resor just nu, men förhoppningsvis längre fram, meddelar Ella.

Motivering

Årets Teknolog 2019 beskrivs som en inspirerande, stöttande och strukturerad person som genom sitt engagemang har lyft Ingenjörer utan gränser Chalmers Studentkår till en ny nivå. Föreningen har tidigare varit fristående men sedan sommaren 2019 tillhör föreningen Chalmers studentkår, något som Ella har varit drivande i. Genom att föreningen är en del av kårföreningen blir den mer synlig och tillgänglig för studenter, kåren och högskolan så att fler kan engagera sig i hållbart och humanitärt arbete. Sedan Ella tog över som ansvarig har föreningen vuxit med medlemmar och utskott, strukturen inom föreningen har förbättrats betydligt och studenter har fått visa framfötterna inom föreningen. Ella ligger bakom många stora förbättringar för många studenter, och det är därför hon förtjänar detta.