Erik Wallnér

Årets Teknolog 2011 går till chalmeristen Erik Wallnér för hans engagerade ideella insatser för hållbar utveckling. Genom sitt självuppoffrande arbete har han bidragit till en positiv utveckling av Chalmers och dess studentkår.

Erik är en eldsjäl som brinner för att skapa ett bättre samhälle genom goda exempel. Bland annat var Erik drivande i en uppmärksammad aktivitet på Chalmers i våras, då föreningen Chalmers Students for Sustainability, vars ordförande Erik är, delade ut 100 begagnade cyklar och fick lika många studenter att tacksamt börja cykla – för bättre hälsa och mindre koldioxidutsläpp. Cykelsamba var ett annat projekt som Erik låg bakom, där bland andra ett gäng Chalmerister tog en liten cykeltur från Malmö till Stockholm via Öland och Gotland för att skapa uppmärksamhet för ett mer hållbart samhälle.

Det är studenterna själva som nominerar kandidater till Årets Teknolog. En jury som består av representanter för studentkåren och Tekniska Samfundet utser sedan vinnaren. Erik har fått många lovord för sitt sätt att vara och för den inspiration han förmedlar. I motiveringen står bland annat:

För Chalmers Students for Sustainability och dess projekt, såsom ”Den reflekterande ingenjören”, ”Cykelsamba” med flera, och den bild av hållbar
utveckling som presenterats på ett tilltalande sätt tilldelas Erik Wallnér priset Årets Teknolog.

Läs intervju med Erik.