Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

GRATTIS MILJÖHJÄLTAR!

Framtida brist på ingenjörer och samhällsbyggare?

Kanske, men inte här på Universeum!
Under våren har närmare 700 miljöhjältar i åk 4 arbetat med att designa en smart och cool sopstation för Universums besökare, som gör det roligare och tydligare att återvinna sitt skräp. Det har kommit in finurliga och väldigt kreativa  bidrag och juryn är imponerad och inspirerad – alla är vinnare!

Under fredagsmorgonen den 3 mars uppmärksammades särskilt elever från Knappekullaskolan, Lerums kommun, samt Böskolan och Ebba Petterssons privatskola, Göteborgs kommun. Då firades eleverna med stipendier, tal och massa bullar.

Vinnare

Juryns motivering: Lekfull design med tydlig koppling till Universeums verksamhet. Genom kopplingar till de globala målen förstärker man budskapet och vidare viljan att ta hand om vår planet!
Ebba Petterssons Privatskola, Göteborg. Fyren X3000 bär på en fin symbolik och en genomtänk funktion för både den som slänger och den som tömmer. Designen är iögonfallande och uppmärksammar samt leder oss rätt genom återvinningsdjungeln.
Böskolan, Göteborg. Fräck och galen design! Lockar till sig alla åldrar och skapar nyfikenhet och lust att slänga rätt. Extra roligt att man kan se vad som händer med det som man slängt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedersomnämnda

De hedersomnämnda skolorna är Fiskebäcksskolan , Annedalskolan och Oscar Fredriksskolan! Nedan ser du de modeller som representerar skolorna. För alla bilder  – se bildspelet!

Fiskebäcksskolan, Göteborg.
Annedalskolan Göteborg.

 

 

 

Oscar Fredriksskolan, Göteborg.

Jury
Sebastian Wessman, VD på Hans Andersson Recycling
Anna-Lena E. Elmeklo, Kommunikationsansvarig på Hans Andersson Recycling
Pelle Jansson, Hållbarhets- och inköpschef på Platzer Fastigheter AB
Dorotea Blank, projektledare på Tekniska Samfundet
Hans Eriksson, projektledare på Tekniska Samfundet

Teknikutmaningen är ett samarbete mellan Universeum, Hans Andersson Recycling och Tekniska Samfundet och syftar till att stimulera teknikintresset i grundskolan kopplat till Sveriges miljömål och FN:s globala hållbarhetsmål.

Här kan du ladda ner DIPLOM till alla miljöhjältar.

 

Stort tack till Universeum och Hans Andersson Recyling som gjorde detta möjligt!

      

Comments are closed.