Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

GRATTIS GLASBERGSSKOLAN ÅK 6 – VINNARE AV TEKNIKTÄVLINGEN 2016-17

Vi gratulerar vinnaren av årets final i Tekniktävlingen ÅK 5-6 Glasbergsskolan klass 6 i Mölndal

Onsdagen den 8/2 tävlade 5 klasser i årets final av Tekniktävlingen för årskurs 5-6.

På Chalmers möttes 170 taggade elever i en spännande finalgenomgång. Uppdraget var att bygga banor som skulle transportera en kula 3 meter. Kulan skulle rulla utan hjälp och så långsamt som möjligt. Lagen skulle samarbeta och bygga ihop med hjälp av Chalmersstudenter som coachade! Lärarna fick bara titta på. Det var en spännande och utmanande uppgift som resulterade i 5 helt olika och unika lösningar.

Glasbergsskolan klass 6 från Mölndal vann med sin konstruktion och tog hem årets vandringspokal. Alla finalister erhöll dessutom Tekniska Samfundets stipendium på 5000 kr. Stort grattis!

För 24:e året i rad har 5:e och 6:e klassare tittat in i framtiden, byggt konstruktioner och utvecklat framtida transportmedel! Årets uppdrag i Tekniktävlingen ”Skapa ditt framtida transportmedel” har samlat skolor från hela Västsverige med 60 unika innovationer. Se alla bidrag.

På delad andra plats:

Ödenäs skolan, klass 4-6
IES Krokslätt school, klass 6
Skårsskolan, klass 5
Taubeskolan, klass 5

Comments are closed.