Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Inspiration 5. Göteborgspriset för hållbar utveckling

the_gothenburg_award_landscape_rgb-1024x272

 

 

 

 

 

Göteborgspriset för hållbar utveckling delas varje år ut till personer eller organisationer som gör betydelsefulla insatser för en hållbar värld. Pristagarna är viktiga förebilder som alla som har gått från ord till handling. I år går utmärkelsen till sydkoreanen Park Won-Soon, borgmästare i Seoul, en av världens första sharing cities.

Sharing economty eller delningsekonomi på svenska, innebär  att man hyr, lånar eller delar saker/tjänser istället för att äga de själv. Det finns många fördelar och möjligheter med ägo-delande och informations-delande för att bidra till en hållbar utveckling.

Att dela på resurser gör det exempelvis möjligt att effektivisera transporter av gods samt att få kollektivtrafiken att bli ett effektivare sätt för människor att flytta sig på. Nya sätt att samarbeta genom öppna nätverk, möjligheten att gräsrotsfinansiera projekt, eller att dela information och till och med få fri tillgång till utbildning på nätet öppnar nya möjligheter för en global utveckling för allt fler. Läs mer.

 

Comments are closed.