Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Dorotea Blank ny projektledare för Tekniktävlingen!

 

Ny projektledare till Tekniktävlingen!

”Det är fantastisk roligt och spännandet att tillsammans med Tekniska Samfundet få möjligheten att ”nörda” in sig och fokusera på teknikämnet i skolan” – säger Dorotea Blank, ny projektledare för Tekniktävlingen. Dorotea kommer att fortsätta utveckla Tekniktävlingen och stötta lärare och skolor i teknikundervisningen.
”Allt handlar om elevernas kreativitet problemlösningsförmåga och mod att testa sina idéer – viktiga fundament i Teknikämnet”

Vi har mycket att göra!
För några veckor sedan föreslog regeringen att öka Teknikundervisningen med 200 timmar. Samtidigt efterlyser Volvo Cars ingenjörskraft för att kunna hänga med i utvecklingen av framtidsteknik!
”Vi har mycket att göra! Som en av de största tekniktävlingarna i Sverige har vi bra förutsättningar att locka och inspirera till framtida teknikyrken” säger Dorotea.

24 år med Tekniktävlingen!
Tekniska Samfundet har en historia som sträcker sig ända till 1882. Då var syftet väcka, underhålla och utveckla intresset för byggnadskonstens olika grenar.
Idag arbetar vi med att höja ungdomars intresse för teknik och dess tillämpningar. Varje år genomförs Tekniktävlingen för mellan- och högstadiet med vardagsnära, kul och relevanta uppdrag.

Lång erfarenhet – viktig samverkan!
Dorotea är NO-lärare och kommer senast från Universeum, där hon arbetat som programchef. Hon har med sig lång erfarenhet av den pedagogiska verksamheten.
”Jag har varit med om att utveckla Universeum under 15 år och är mycket stolt över den verksamhet som bedrivs där. Man skapar stora värden – inte bara i skolan utan även utanför. Tillsammans med andra liknande aktörer i Västsverige kan vi åter öka teknikintresset i Sverige”

Vi hälsar Dorotea varmt välkommen till Tekniska Samfundet i Göteborg

Hans Linderstad
Ordförande

Kontakt:

Epost:dorotea.blank@tekniskasamfundet.se

Mobil:0767-92 95 55

Comments are closed.