Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Grattis vinnare och hedersomnämnda i årets Tekniktävling 2015-16 ÅK 7-8

Stort tack alla deltagare i årets tekniktävling för ett fantastiskt bra arbete. Jurymöte igår den 26/1 var mycket utmanande och svårt. Glädjande att se så många fina förslag. Vi ses igen till hösten i nya utmaningar!

Hans Eriksson med jury -Tekniska Samfundet

Montage VINNARE Heders1_med text

VINNARE

Fridaskolan 7 Y – Mölnlycke
KLIMATSMARTA HUSET
Mycket intressanta lösningar och idéer i huset med -Växthus på taket som en “mössa” som isolerar! Ett Minireningsverk från ”4evergreen”.Många utmärkta val i konstruktionen såsom sten, lera, gummidäck och tegel i form av återanvänt material. Tydliga val av tillskottsenergi bekrivs på enkelt sätt. En enkel gammaldags ”jordkällare” ger hopp för framtiden och sparar energi.

Montessoriskolan Casa klass 8 Göteborg
ENERGIGYMMET
Lysande koncept på ett annorlunda gym. Arbetande robotar som är miljövänliga,inga utsläpp och helt solenergidrivna. Energi ifrån gymmets cyklar och dess rörelseenergi lagras i bilbatterier. Väl genomarbetad presentation som har med alla viktiga delar i framtidens lågenergihus – som denna gång är ett gym.

Onsala Montessoriskola klass 7 – Kungsbacka
THE FUTURES
Mycket snygg och tydlig webb-presentation. Allt från ritningar, bilder och texter. Bra innovativa lösningar med kul teknik såsom höj och sänkbara tak, sensorer och självstyrda dörrar. Rejält med tillskottsenergi som skapas med blixt, sol, vatten och vind! Bra valt geografiskt läge – Åre – som kräver utmanande klimatlösningar.

Rävlandaskolan 7 II 1 – Rävlanda Härryda
ESTA
Utmärkt genomtänkt redovisning i alla delar. Många högklassiga tekniska kreativa idéer. Ett ”tänkande kylskåp” som varnar när vissa matvaror är slut och en ”toarullevåg” som känner av när huvuddatorn i huset skall byta rulle. Bra tänk om boende för funktionsnedsatta hyresgäster. Många beräkningar och tydliga förklaringar som kompletteras med utmärkt film. Bra förklarande ritningssektion.

Rävlandaskolan 8 I 4 – Rävlanda Härryda
VILLA NORD
Detta är det genomtänkta ”runda-huset” som har många välskrivna byggtekniska lösningar. Suveräna ritningar som förklarar allt mycket enkelt för betraktaren. Alla energilösningar är genomtänkta och kompletterar konstruktion på ett föredömligt sätt.

Hedersomnämnda:

Montessoriskolan Casa Göteborg
STUDENTBOENDE
Urviktigt tema som behövs nu och i framtiden. Många bra spännande lösningar i ett riktigt fräckt ”Studenthöghus vid havet” Många lysande tekniska lösningar och idéer som gör huset perfekt för framtidens studenter.

Montessoriskolan Casa Göteborg
FRAMTIDENS HUS
Ett lågenergihus som ska vara en del av naturen!. Utmärkt resonemang kring energilösningar baserade på ekologiskt tänkande. Isolering med halmbalar är utmärkt.Uppvärmda möbler och ett integrerat växthus är kreativt. Lagringen av solenergi är intressant och ger hopp om framtiden.

Casa montessori Klass 8 Partille
CASA DELLA BARCA
Ett framtidens portabla miljövänliga ”Gigantskepp” – stort som en hel stad och med massa nyttiga tekniska lösningar. Allt från vanligt boende till nödboende där flexibiliteten gör lösningen unik. Fina energilösningar med speciella solceller.

Onsala Montessori ÅK 8
RVA-2
Lysande fräck introfilm som gör besökaren mycket nyfiken på ert projekt. Fin webbproduktion som ger tydlig information om alla delar i projektet!

Torslandaskolan 8a -Torslanda
”Rörliga Huset”
Spännande flexibelhus med rörliga moduler. Rum görs större eller mindre, allt efter tillfälle. Fint genomtänkta energival och perfekt miljömässiga material i konstruktionen.Energival med vätgas som nytänk.

 

 

Comments are closed.