Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Välkommen till Rädda Ägget 17-18/11 2015

Ägget bild 3

Rädda Ägget 2015 – för finurliga 5:or

Det tvådelade arrangemanget för finurliga femmor i november 2015 En heldag med två spännande delar för tävlingssugna och vetgiriga femteklassare.

Klasser 17 november

Klasser 18 november

Hitta till Rädda Ägget

Webbkartor över Chalmers

RÄDDA ÄGGET:

Detta är Chalmers klassiska tävling för finurliga femmor. Det gäller att lista ut hur man kan släppa ett rått ägg från 15 meter utan att det går sönder. Rädda Ägget genomförs i MC2-huset på Chalmers, campus Johanneberg, och tar cirka 1 timme per klass.

UPPLEV TEKNIK Här får du se och testa på tekniska klurigheter och underverk på nära håll. Du får även göra egna experiment. Denna del av dagen äger rum i Betonghallen på Chalmersområdet och tar cirka 1,5 timmar.

Läs mer på Chalmers sida

Prisutdelning i december Eftersom deltagarantalet brukar vara mycket stort delas arrangemanget upp på två dagar. Observera att respektive skola bara deltar under en av dagarna och att den totala tiden blir cirka 2,5 – 3 timmar. Naturligtvis är det ett arrangemang för hela klassen – inte bara för de tävlande lagen!

Rädda Ägget-tävlingen består av tre kategorier:

1. Den tekniskt smartaste lösningen

2. Den roligaste konstruktionen

3. Den bästa presentationen

Ett vinnande bidrag utses i varje kategori. Prisutdelningen äger rum på Chalmers dit de vinnande lagen i de tre tävlingskategorierna blir inbjudna. Där kommer priserna förhoppningsvis att delas ut av en av årets Nobelpristagare. Datum är i skrivande stund inte fastställt eftersom det infaller när sagda Nobelpristagare föreläser på Chalmers. Men räkna med att det sker vecka 51 cirka 4-5 dagar efter Nobeldagen. Det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Alla lag får diplom och förhoppningsvis lämnar alla tävlingsdeltagare Chalmers med ett trevligt minne plus en hel del nya kunskaper som extra bonus.

Anmäl din klass senast 5 oktober!

Vi behöver veta: Vilken klass och skola ni kommer ifrån Namn, telefonnummer och e-postadress till klassens kontaktperson.

Vi behöver också veta om ni ställer upp med ett eller två lag. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen.


Mycket varmt välkomna!
Chalmers Tekniska Högskola & Tekniska Samfundet
Per-Anders Träff & Hans Eriksson

Kontakttelefon:
Per-Anders 031-772 1175
Hans 0707-998198

Comments are closed.