Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Inbjudan till vårens Teknikresa – Följ med till Aeroseum – 21/5 2015

montage-aeroseum2

Välkommen med på vårens Teknikresa som denna gång går till Aeroseum utanför Göteborg!

Som medlem i Tekniska Samfundet bjuder vi dig på: Inträde (100kr) Guidning och macka med kaffe eller lättöl!
Tid: 21/5 16.00
Plats: Aeroseum – Hitta till Aeroseum
Transport: på egen hand/egen bil alt. ordnas gemensam transport från Tekniska Samfundet Aschebergsgatan 36 -21/5 15.30
De historiska anläggningarna i Säve består av två bergrum på 22 000 m2 respektive 8 000 m2. Det större, som Aeroseum har tillgång till idag, färdigställdes 1955 och ligger nära 30 m under jord. Bergrummen byggdes vid dåvarande Göta Flygflottilj (F9) som skyddande berghangarer. Anläggningarna tillhör vårt nationella kulturarv och därför pågår en kulturminnesmärkning av området.
I den flyghistoriska kulturanläggningen Aeroseum ska flygets historia och utveckling visas – från Ikaros till dagens moderna flygplan, helikoptrar och andra flygande farkoster, såväl civila som militära, nationella och internationella.
A
eroseum blir ett upplevelsebaserat aktivitets-center där man ska kunna uppleva miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen. Förutom att besökarna får se alla dessa föremål får de också möjlighet att bygga, restaurera, flyga virtuellt och även flyga verkligt med gamla flygplan och helikoptrar. I det natursköna området som finns ovanpå berganläggningen håller en flyginriktad kunskapspark att anläggas.
Utställningarna presenteras i upplevelsebaserad, experimentell och pedagogisk form. Vi vill stimulera barns och ungdomars intresse för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Aeroseum samverkar med ett flertal utbildningsanordnare.

Läs mera här

Varmt välkomna
Styrelsen i Tekniska Samfundet
Jürgen Kaiser – Margareta Eriksson
Tekniska Samfundet I Göteborg
031-708 7610

Comments are closed.