Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

Vinnarna av årets Tekniktävling för årskurs 7-8!

Skapa framtidens hjälpbostad
Skapa framtidens hjälpbostad – läs här om uppgiften:

Inbjudan Tekniktävlingen 2014 för årskurs 7-8

 Vinnarna av årets Tekniktävling för Högstadiet!

Efter ett långt och intensivt jurymöte lyckades vi äntligen kora fem vinnare och 3 hedersomnämnanden. Det var ett svårt beslut då det var kreativa och väl genomarbetade bidrag som lämnades in från samtliga klasser. Varje vinnare får 5000 kr och de hedersomnämnande bidragen får 1000 kr i resestipendium till klasskassan. Vi kommer och besöker er på respektive skola för att dela ut priserna och träffa klasserna.Grattis till alla och ett stort tack till er andra som kämpat väl och deltagit i årets Tekniktävling för årskurs 7-8.Fem vinnare:

  • Johannebergsskolan 7C – Klass 7C från Johannebergsskolan blev ett vinnarbidrag genom sin välarbetade tekniska rapport där de analyserar och väger alternativ gentemot varandra samtidigt som de tydligt redovisar sina val. Deras hus är en modullösning som går och att montera upp och transportera. 
  • Munkgärdesskolan Mu13B – ”Arvidhuset” som skapades av klass Mu13B från Munkegärdsskolan blev en av årets fem vinnare då mycket arbete ligger bakom huset som skapades. Process och arbetssätt är tydligt och det finns tankar bakom materialval och infrastruktur. 
  • Pixbo Montessori klass 8 – Pixbo Montessori hade som ett mål med projektet att sticka ut, vilket de också gjorde med sin innovativa idé med ett uppblåsbart hus. Detta tog dem till en vinstplats. Huset är både lätt att montera upp samt att transportera. De redovisade tankar och idéer tydligt i loggbok och med en teknisk beskrivning. 
  • Rävlandaskolan 7I grupp 1 – Klass 7I grupp 1 från Rävlandaskolan tog en av vinnarplatserna med sitt uppfinningsrika hus som var både monteringsbart och lätt att transportera. Deras idé är innovativ och de redovisar val av material och struktur tydligt. 
  • Rävlandaskolan 7II grupp 2 – Klass 7II grupp 2 blev en av fem vinnare med en innovativ lösning på hus som var monter- och transportbar samtidigt som de gjort en analys av tekniska lösningar, materialval och kommit fram till en infrastrukturell inbäddning. Processen redovisades tydligt i loggbok och det fanns en bra teknisk beskrivning.

Tre hedersomnämnda: 

  • Gamlestadsskolan 8D – Klass 8D från Gamlestadsskolan får ett hedersomnämnande för sin innovativa idé med huset ”Parva Area”. De hade en tydlig sketch med detaljer och förklaringar i sketchen. Det som saknades var djupet i processen och framtagandet av huset, men arbetet räckte till ett hedersomnämnande. 
  • Rävlandaskolan 7II grupp 1 – Klass 7II grupp 1 hade ett hus som ur monteringssynpunkt var genomtänkt med pluggar. Huset är både lätta att montera och transportera och med en tydlig teknisk beskrivning och en loggbok med konstruktivt tänkande knep gruppen ett hedersomnämnande. 
  • Rävlandaskolan 8I grupp1 – Klass 8I grupp 1 från Rävlandaskolan redovisade en detaljrik modell med kreativa tankar kring boende situationen. Dessvärre var huset inte monterbart vilket gjorde att det inte nådde ända fram. Men med en detaljerad loggbok, bra beskrivningar och naturvetenskaplig analys plockade gruppen hem ett hedersomnämnande. 

 

 

Sponsorlogga-alla_redigerad-16jan-2015_redigerad-1

 

Comments are closed.