Tekniktävlingen som engagerar ungdomar

Tekniska Samfundet sedan 1882

26/1 2015 – Besök på GoBiGas (fullbokat)

 

Go-BiGas-26jan-2015

GoBiGas (Fullbokat)

Skogsråvara till fordonsgas

Gothenburg Biomass Gasification Projekt, GoBiGas är Göteborg Energis stora satsning på förnyelsebar energi via förgasning av biobränsle och spill från skogsbruket. Man räknar med att år 2020 leverera biogas motsvarande 1 TWh eller drivmedel till 100 000 bilar. Eftersom biogasen framställs av förnyelsebara källor bidrar den inte till att öka utsläppen av koldioxid. Göteborg Energi samarbetar bla med Chalmers eftersom forskning om effektiv omvandling av biomassa till biogas bedrivs parallellt. En totalverkningsgrad kommer att överskrida 90%.

Vi arrangerar ett besök den 26 januari 2015 för en information om befintlig demonstrationsanläggning. Den genererar idag en effekt av ca 20 MW. Vi är nyfikna på hur den andra etappen skall nå produktionsmålet 100 MW till år 2020 och om möjligheterna till att produktionen då är fullt kommersiell.

Dag: 2015-01-26

Tid:   Kl 13:00-14:00

Plats: På norra sidan Fågelrovägen vid Rya KVV

Arrangör: Avdelning ED, Mikael Larsson och Sigvard Sjöbom.

Maria Ylving, Göteborg Energi är vår kontaktperson.

Anmälan: (se nedan) senast den 17 januari 2015. Var god ange ditt födelsenummer i din anmälan

Inpassering genom Skarviksporten: Uppvisa giltig legitimation för vakten. Inga undantag görs. Göteborg Energi ger oss access till hamnen via en sammanställning av de namn och de födelsenummer ni uppger i er anmälan.

Hitta dit:

Go-BiGas-hitta-dit--26jan-2015

. Välkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.